Reteta de friptura de miel

Reteta de friptura de miel - Am spalat carnea si am respectat pasii de marinare.In prima etapa am amestecat sarea de mare cu piper(eu am pus macinat) si cu ierburile aromate si fulgii de ardei iute,le-am tocat marunt cu un robot de macinat cu putin ulei de masline si vin alb sau rosu si am amestecat pulpa cu acest amestec.

Reteta de friptura de miel
Reteta de friptura de miel

Reteta de friptura de miel

INGREDIENTE

  1. o pulpa miel(eu am avut mai multa am facut in 2 tavi)
  2. ulei de masline
  3. sare de mare si piper
  4. menta
  5. ramurele de cimbru verde(sau uscat)
  6. rozmarin
  7. busuioc
  8. fulgi de ardei iute
  9. 1 capatana de usturoi
  10. 200 ml vin alb(eu nu am avut am pus rosu)

Mod de preparare: Reteta de friptura de miel

Am cumparat mai multa carne de miel,chiar si feliata,si am avut si o pulpa mare de buna calitate.
Am spalat carnea si am respectat pasii de marinare.In prima etapa am amestecat sarea de mare cu piper(eu am pus macinat) si cu ierburile aromate si fulgii de ardei iute,le-am tocat marunt cu un robot de macinat cu putin ulei de masline si vin alb sau rosu si am amestecat pulpa cu acest amestec.Am intepat pulpa si carnea si am introdus in orificii cate o bucatica de usturoi .Am invelit pulpa cu film alimentar ptr a evita contactul cu aerul si ca sa patrunda carnea aromele.Am tinut carnea la frigider(normal trebuie 24 ore) eu am tinut-o mai putin,dupa 24 ore se scoate carnea din folie si se pune intr-un vas nemetalic si se face o alta marinata,se pune putin usturoi zdrobit si vin alb sau rosu din belsug.Se acopera cu o folie si se da iar la frigider ptr 12 ore.Se scoate pulpa si se tine intr-o sita din plastic la scurs se prajeste bine pe toate partile in ulei de masline aromatizat cu usturoi si ramurele de cimbru verde (eu am avut uscat) pana obtinem o culoare frumoasa.Am pus la cuptorul preincalzit la 160 grade timp de 2 ore si 45 min.
Am oprit coacerea si am lasat cam 2 ore la odihnit la rece se poate lasa si o noapte,a doua etapa de coacere a fost la 140 grade cam 3 ore intorcand pulpa la fiecare 30 minute-o ora si completand cu vin alb sau rosu ori de cate ori lichidul din tava scade.Se lasa la odihnit inainte de a fi servita cam 15 minute se poate servi cu o garnitura pe plac,cu piure,salate sau sosuri.Eu nu am pus la final prea mult vin ci am adaugat apa,fiecare la alegere.
Pofta buna!