Reteta de Lebărvurşti

Reteta de Lebărvurşti - Ficatul se spală, se taie bucăţi şi se lasă la apă rece. Rasolul se pârleşte, se curăţă bine cu cuţitul, apoi se spală şi se pune la fiert într-o oală mai mare cu apă, o linguriţă de sare, morcovii şi ceapa tăiată solzişori.

Reteta de Lebărvurşti
Reteta de Lebărvurşti

Reteta de Lebărvurşti


Ingrediente

 1.     500 g ficat de porc
 2.     300 g pulpă de porc
 3.     300 g carne grasă de porc (fleică cu şorici)
 4.     2-3 cepe
 5.     2 morcovi
 6.     sare
 7.     piper
 8.     20-25 boabe de piper
 9.     1-2 foi dafin
 10.     nucşoară, ienibahar, cimbru
 11.     200 ml vin alb
 12.     intestine groase de porc

 


Mod de preparare: Reteta de Lebărvurşti

 • Ficatul se spală, se taie bucăţi şi se lasă la apă rece. Rasolul se pârleşte, se curăţă bine cu cuţitul, apoi se spală şi se pune la fiert într-o oală mai mare cu apă, o linguriţă de sare, morcovii şi ceapa tăiată solzişori. Se adaugă şi restul de carne tăiată bucăţi şi se lasă să fiarbă. La primele clocote se spumează, apoi se adaugă mirodeniile, se acoperă şi se lasă să fiarbă. Când toată carnea este bine fiartă şi se desprinde uşor de pe os, se scoate din supă şi se lasă să se răcească. Se păstrează supa.
 • Separat, într-o oală mai mică, cu 2-3 polonice de supă, se pune la fiert şi ficatul.
 • Carnea fiartă şi ficatul se dau de 2-3 ori prin maşina de tocat, folosind o sită mai mică. Se amestecă bine, adăugând câteva linguri de supă şi condimente după gust.
 • Cu această compoziţie se umplu intestinele, care trebuie să fie bine curăţate şi păstrate mai multe zile la rece, în apă cu sare şi oţet. Se leagă la 25-30 cm şi se fierb la foc mic, 20-25 de minute, în vin amestecat cu 500 de ml supă, având grijă să nu clocotească.