Reteta de miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor

Reteta de miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor - Pulpa de miel se curata si se spala foarte atent .Se amesteca usturoiul tocat cu ulei de masline , sare , boia , pudra de chili si otetul aromatizat .Cu un cutit bine ascutit am intepat din loc in loc pulpa de miel pentru ca aromele sa intre mai bine si in interior .

Reteta de miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor
Reteta de miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor

Reteta de miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor

INGREDIENTE

  1. 1 pulpa spate de miel [ 2.5 kg ]
  2. 2 cepe rosii
  3. 2 fire usturoi verde
  4. 4 catei usturoi tocati
  5. 6 linguri ulei masline
  6. 6 linguri otet aromatizat
  7. 1 lingura boia
  8. 1/2 lingurita chili pudra
  9. sare de mare
  10. 6 cartofi
  11. 1 legatura patrunjel verde.

Mod de preparare: Reteta de miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor

Pulpa de miel se curata si se spala foarte atent .
Se amesteca usturoiul tocat cu ulei de masline , sare , boia , pudra de chili si otetul aromatizat .
Cu un cutit bine ascutit am intepat din loc in loc pulpa de miel pentru ca aromele sa intre mai bine si in interior .
Am procedat la un masaj energic al pulpei de miel cu amestecul de marinata .
Am pus pulpa de miel intr-o tava de Iena si am lasat-o la rece [ in acest caz pe balcon ]timp de 6 ore .
Am curatat si feliat ceapa rosie si usturoiul verde .
Am adugat dupa acest timp in tava ceapa , usturoiul lsi 1,5 cana cu apa ,am impachetat tava in folie de aluminiu .Am dat tava la cuptor acoperita timp de o ora .
Am fiert in coaja cartofii .I-am curatat .
Am indepartat folia de aluminiu , am asezat imprejurul mielului jumatati de cartofi [ pe care i-am stropit cu sosul format de la miel ]si am mai dat tava la cuptor inca o ora .
Am servit mielul cu cartofi ,fierbinte, cu mult patrunjel verde si salata de castraveti .