Reteta de pasca cu branza de vaci

Pasca cu branza de vaci- Aluat:se amesteca bine galbenusurile cu zaharul,apoi untul si faina si se framanta un aluat omogen. Umplutura:se paseaza bine branza care se freca cu untul apoi 8 galb,smantana,zaharul,faina,vanilia,stafidele si sarea

Reteta de pasca cu branza de vaci
Pasca cu branza de vaci

Pasca cu branza de vaci

INGREDIENTE

ALUAT:

  1. 80g unt
  2. 130 g faina
  3. 80 g zahar
  4. 2 galbenusuri

UMLUTURA:

  1. 1 kg branza de vaci
  2. 100 g unt
  3. 9 galbenusuri
  4. 200 g smanatana
  5. 200 g zahar
  6. 150 g stafide
  7. 4 linguri de faina pline
  8. 4 vanilii
  9. putina sare

Mod de preparare: Pasca cu brinza de vaci

Aluat: se amesteca bine galbenusurile cu zaharul,apoi untul si faina si se framanta un aluat omogen
Umplutura: se paseaza bine branza care se freca cu untul apoi 8 galb,smantana,zaharul,faina,vanilia,stafidele si sarea
Intr-o tava rotunda se intinde o foaie si tot din acel aluat se mai lasa sa se face un snur subtire si o cruce daca va ajunge
Se intinde foaie in tava apoi se pune snurul de jur imprejur dupa care se toarna compozitia cu branza si se unde cu un galbenus ramas
Va raman albusurile care se pot fece bezele din ele ,eu jumatate le-am batut cu le-am pus deasupra asta nu era in reteta
Se da la cuptor pentru apoximativ 40 minute