Reteta de post: Ciuperci pleurotus cu cascaval la cuptor

Ciuperci pleurotus cu cascaval la cuptor de post - Ciupercile pleurotus sunt foarte gustoase si consistente. In timpul postului, inlocuiesc cu mare succes carnea, dar pot fi si o garnitura grozava langa carne, este doar alegerea voastra cum doriti sa le serviti.

Reteta de post: Ciuperci pleurotus cu cascaval la cuptor
Reteta de post: Ciuperci pleurotus cu cascaval la cuptor

Reteta de post: Ciuperci pleurotus cu cascaval la cuptor

INGREDIENTE

  1.     500 gr ciuperci pleurotus
  2.     1 ceapa verde
  3.     1 morcov
  4.     5-6 rosii cherry
  5.     2 linguri sos de gogosari cu kapia
  6.     2 linguri ulei de masline
  7.     sare
  8.     piper
  9.     cimbrisor uscat
  10.     100 gr cascaval de post
  11.     patrunjel verde

Mod de preparare: Reteta de post: Ciuperci pleurotus cu cascaval la cuptor

Spalati ciupercile, le scurgeti bine.
Ceapa verde o taiati rondele, morcovul decojit la fel.
Rosiile cherry le taiati in sferturi.
Intr-o tava, nu foarte mare, puneti jumatate din ceapa verde si morcov.
Asezati ciupercile, presarati sare, piper si putin cimbrisor.
Le stropiti cu ulei de masline.
Asezati restul de ceapa verde, morcov si rosiile cherry.
Sosul de gogosari cu kapia il amestecati cu 100-150 ml de apa.
Turnati acest amestec peste ciuperci.
Acoperiti tava, o introduceti in cuptorul incins, la 200 grade pentru 40-45 de minute.
Dupa acest timp, descoperiti tava.
Lasati sa mai scada din lichid, daca are prea mult.
In ultimele 10 minute, presarati cascaval dat pe razatoarea mare.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati 5 minute sa se racoreasca.
Presarati patrunjel verde, tocat, deasupra si le serviti.


Pofta buna!