Reteta de post: Fasole batuta

Reteta de post: Fasole batuta.Boabele de fasole sunt o importanta sursa de proteine si fibre si ajuta la mentinerea senzatiei de satietate, fiind un aliat de incredere in lupta cu obezitatea.

Reteta de post: Fasole batuta
Reteta de post: Fasole batuta

Reteta de post: Fasole batuta

 Ingrediente:

  1.     500 g fasole boabe
  2.     1 telina
  3.     5 catei de usturoi
  4.     2 cepe potrivite
  5.     2 morcovi
  6.     sare
  7.     piper
  8.     4 linguri ulei
  9.     o lingura de suc de rosii
  10.     ardei capia

Mod de preparare:

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece vreo 12 ore, pentru a fierbe mai usor. Se schimba apa si se pune la fiert intr-o oala. Schimbam din nou apa dupa ce a fiert 30 de minute. Apoi adaugam morcovii, o ceapa si telina. Dupa ce fasolea a fiert, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Pasam fasolea impreuna cu celelalte legume, adaugam usturoiul, sarea, piperul si 2 linguri de ulei. Calim cealalta ceapa, adaugam sucul de rosii si ardeiul si le punem peste fasolea batuta.