Rețetă de PUI PAD THAI

Rețetă de PUI PAD THAI - gata în aproximativ 30 de minute, este o rețetă extrem de populară în întreaga lume. Și pe drept cuvânt: cum să nu iubești un fel de mâncare care îți fură foarte puțin timp și este atât de savuroasă? În 3 pași ai masa gata: fierbi tăiețeii, gătești puiul, prepari sosul. Combini totul și… poftiți la masă!

Rețetă de PUI PAD THAI
Rețetă de PUI PAD THAI

Rețetă de PUI PAD THAI

INGREDIENTE

  1.  1 pachet tăieței de orez
  2.  2 bucăți mari de piept de pui
  3.  2 ouă
  4.  150 g muguri de fasole
  5.  2 cepe verzi tăiate
  6.  1 ceapă albă tăiată
  7.  pătrunjel tocat
  8.  *Opțional: alune

Pentru sos

  1.  60 ml suc de roșii/ketchup
  2.  3 linguri sos de pește/sos de soia
  3.  2 linguri zahăr
  4.  1 linguriță usturoi tocat mărunt
  5.  1 linguriță unt de arahide
  6.  zeama de la o lămâie/lime
  7.  piper

Mod de preparare: PUI PAD THAI

  • Fierbe tăiețeii conform instrucțiunilor de pe pachet.
  •  
  • Taie puiul în cubulețe sau fâșii mici, asezonează-l cu sare și piper. Călește-l într-un wok sau într-o cratiță medie spre mare care nu lipește, amestecând din când în când, timp de 6-8 minute. Când e gata scoate-l într-un bol.
  • Într-un castron mediu amestecă ingredientele pentru sos și lasă aromele să se combine. Sparge ouăle în vasul în care ai făcut puiul și lasă-le să se facă timp de 1 minut, apoi amestecă-le cu ceapa albă tocată și mugurii de fasole.
  • Adaugă puiul și sosul. Amestecă. Adaugă tăiețeii și amestecă ușor ca să-i acoperi uniform de sos. Pune și ceapa verde și pătrunjelul.
  • Dacă vrei, poți arunca o mână de alune tocate deasupra.

Pofta buna!