Risotto alla milanese

Reteta de risotto alla milanese Amesteca concentratul cu 800ml de apa fierbinte. E important ca supa sa se pastreze fierbinte ca sa nu scada temperatura preparatului cand o adaugi.

Risotto alla milanese
Risotto alla milanese

 Risotto alla milanese

Ingrediente:

  •     300 gr de orez pentru risotto
  •     1 lingurita de pudra de sofran
  •     1 ceapa
  •     1 lingura de concentrat de supa de pasare
  •     40 gr de unt
  •     40 gr de parmezan ras
  •     200 ml de vin alb sec
  •     sare, piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

 Amesteca concentratul cu 800ml de apa fierbinte. E important ca supa sa se pastreze fierbinte ca sa nu scada temperatura preparatului cand o adaugi.
 Taie ceapa cat mai fin si caleste-o in 20g de unt, intr-o cratita preferabil antiaderenta, timp de 5 minute.
 Adauga orezul si continua gatirea amestecand continuu pana ce acesta devine translucid. Toarna vinul, da intr-un clocot si micsoreaza focul.
 Adauga un polonic de supa si pune si sofranul. Toarna treptat cate un polonic de supa dupa ce precedentul se absoarbe, amestecand continuu.
 Continua gatirea pana ce orezul este cremos dar inca ferm in interior (aprox. 18 min). Ia de pe foc, adauga restul de unt, parmezanul si potriveste de sare si piper.
Acopera si mai lasa inca 5 minute. Serveste-l in farfurii incalzite. Este o garnitura perfecta pentru un alt preparat tipic italian, osso buco.