Risotto cu macrou si ciuperci

Reteta de risotto cu macrou si ciuperci Punem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta, adaugam ceapa tocata marunt si ciupercile taiate in felii subtiri (ciupercile champignon de crescatorie nu se spala, se sterg foarte bine cu un servet umed de bumbac).

Risotto cu macrou si ciuperci
Risotto cu macrou si ciuperci

Risotto cu macrou si ciuperci

Ingrediente:

  • 150 g orez 
  • 1 conserva Grilled Mackerel RIO Mare in suc natur (120 g)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa medie
  • 150 g ciuperci champignon proaspete
  • 400 ml supa vegetala
  • sare
  • piper
  • patrunjel (optional)

Mod de preparare

Punem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta, adaugam ceapa tocata marunt si ciupercile taiate in felii subtiri (ciupercile champignon de crescatorie nu se spala, se sterg foarte bine cu un servet umed de bumbac).
Sotam ceapa si ciupercile, pe foc mic spre mediu, cca 3 minute, apoi adaugam orezul si amestecam pe foc mediu inca 1-2 minute.
Adaugam in tigaie 100 ml de supa vegetala calda. In momentul in care supa este absorbita de orez, adaugam din nou 100 ml supa si tot asa pana terminam toata supa vegetala.
Cu doua minute inainte de a stinge focul, adaugam macroul RIO Mare bine scurs si sfaramat in bucatele micute, piper proaspat macinat si putina sare daca este nevoie.
Amestecam si dupa doua minute, stingem focul.
Servim risotto cu macrou si ciuperci, fierbinte, imediat dupa preparare. Daca doriti, puteti adauga si putin patrunjel in fiecare farfurie.
Pofta buna!