Reteta de rulada cu Ciuperci

Reteta de rulada cu Ciuperci - pentru inceput, punem hribii intr-o farfurie adanca si ii acoperim cu apa rece. Ii lasam sa se hidrateze cca 30 de minute. Scurgem ciupercile, le spalam sub jet de apa rece, apoi le scurgem foarte bine. Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si 1 catel de usturoi necuratat, dar usor zdrobit.

Reteta de rulada cu Ciuperci
Reteta de rulada cu Ciuperci

Reteta de rulada cu Ciuperci

Ingrediente:

  1. 6 oua
  2. 30 g parmezan ras + 2 linguri parmezan ras
  3. 1 borcan ciuperci feliate Sun Food
  4. 4-5 felii de hribi deshidratati
  5. 8 felii mari si subtiri cascaval afumat
  6. 2-3 linguri patrunjel
  7. sare
  8. piper
  9. 1 lingura ulei de masline pentru gatit
  10. 1 catel de usturoi

Mod de preparare: Reteta de rulada cu Ciuperci

Pentru inceput, punem hribii intr-o farfurie adanca si ii acoperim cu apa rece. Ii lasam sa se hidrateze cca 30 de minute.
Scurgem ciupercile, le spalam sub jet de apa rece, apoi le scurgem foarte bine. Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si 1 catel de usturoi necuratat, dar usor zdrobit. Dupa ce uleiul s-a incalzit, eliminam usturoiul, adaugam ciupercile champignon si hribii storsi bine si tocati marunt, si 1 lingura de patrunjel tocat. Le sotam cateva minute, pe foc mediu, apoi stingem focul. Punem ciupercile intr-o sita si le lasam sa se scurga si sa se raceasca complet.
Spargem ouale intr-un vas, adaugam parmezanul, patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust. Amestecam ouale cu un tel pana cand se omogenizeaza perfect (cca 2 minute, nu mai mult).
Tapetam forma cu hartie de copt, o ungem cu foarte putin ulei si adaugam mixul de oua.
Coacem baza ruladei cu ciuperci in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 10 minute sau pana cand se rumeneste uniform.
Scoatem tava din cuptor si rasturnam omleta, cu tot cu hartia de copt,  pe o alta bucata de hartie de copt, pudrata cu 2 linguri de parmezan ras. Indepartam hartia de copt pe care a fost coapta omleta.
O lasam sa se raceasca 2 minute, apoi adaugam pe intreaga suprafata a ruladei (rulada trebuie sa fie calda inca), un strat de felii de cascaval peste care adaugam ciupercile bine scurse si un alt strat de felii de cascaval.
Rulam rulada cu ciuperci si cascaval si o invelim in folie de plastic alimentara. O lasam sa se raceasca pe masa din bucatarie, apoi o punem in frigider pentru cca 1-2 ore.
Daca dorim sa o servim calda, o scoatem din folia de plastic, o invelim in folie de aluminiu si o incalzim cateva minute in cuptor.

Pofta buna!