Ruladă tricoloră

Ruladă tricoloră - Cele trei aluaturi se prepară separat, dar în același timp. În trei vase diferite se separă ouăle, gălbenușurile se vor pune în vasul mixerului. De data asta am ușurat un pic modul de preparare și cele 6 albușuri au fost bătute deodată cu puțină sare și un strop de oțet.

Ruladă tricoloră
Ruladă tricoloră

Ruladă tricoloră

INGREDIENTE
Pentru aluatul portocaliu: 

  1. ouă 2 bucăți,
  2. ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  3. smântână 1 lingură,
  4. făină albă de grâu 2 linguri,
  5. praf de copt cu șofran de la Dr. Oetker 1/3 linguriță,
  6. cremă de gulyaș dulce 2 linguri,
  7. sare iodată 2 g.

Pentru aluatul galben: 

  1. ouă 2 bucăți,
  2. ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  3. smântână 1 lingură,
  4. făină albă de grâu 2 linguri,
  5. praf de copt cu șofran de la Dr. Oetker 1/3 linguriță,
  6. cașacaval Dalia ras 2-3 linguri,
  7. sare iodată 2 g.

Pentru aluatul verde: 

  1. ouă 2 bucăți,
  2. ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  3. smântână 1 lingură,
  4. făină albă de grâu 2 linguri,
  5. praf de copt cu șofran de la Dr. Oetker 1/3 linguriță,
  6. piure de spanac 2-3 linguri,
  7. sare iodată 2 g.

Pentru umplutură: 

  1. brânză de vaci Pilos 300 g,
  2. Smântână Pilos 3 linguri,
  3. Cașcaval Dalia ras 2-3 linguri,
  4. Sare iodată,
  5. Ceapă chives 2-3 linguri,
  6. Mărar proaspăt 2-3 fire.

Mod de preparare: Ruladă tricoloră

Cele trei aluaturi se prepară separat, dar în același timp. În trei vase diferite se separă ouăle, gălbenușurile se vor pune în vasul mixerului. 
De data asta am ușurat un pic modul de preparare și cele 6 albușuri au fost bătute deodată cu puțină sare și un strop de oțet.
În fiecare bol se adaugă, uleiul, făina, smântâna și ingredientul ce va colora blatul. 
După ce s-au omogenizat ingredientele se adaugă albușul bătut în cantități egale, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele. 
Tava de aragaz se tapetează cu foaie de copt. Cele trei aluaturi se pun în poș-uri diferite, dar mai simplu le-am pus în pungi, cărora le-am tăiat colțul. 
Apoi se începe montarea ruladei, în funcție de gustul dvs artistic  alternând culorile. Apoi se pune la copt în cuptorul preîncins la 180 grade, cca 25-30 de minute.
După ce rulada a trecut testul scobitorii, se scoate din cuptor și se răstoarnă peste un șervet de bucătărie umed și se începe rularea împreună cu prosopul lăsându-se la rece. 
Între timp brânza de vaci, se amestecă cu, cașcavalul ras, smântâna, ceapa chives și mărarul tocat mărunt, până ce se înglobează toate ingredientele.
După ce rulada s-a răcit, se desface ușor, apoi se umple cu crema de brânză, se rulează din nou, se pune în folie alimentară și se lasă la rece cca. 4 ore înainte de servire sau cel mai bine până a doua zi.

Spor și poftă bună!