Rulouri Caprese

Rulouri Caprese - Amestecam drojdia cu zaharul si cu jumatate din cantitatea de lapte caldut. Lasam drojdia la crescut 10 minute, apoi o adaugam peste faina proaspat cernuta amestecata cu sare. apoi adaugam restul de lapte si uleiul de masline.

Rulouri Caprese
Rulouri Caprese

Rulouri Caprese

Ingrediente:

  1. 600 gr faina
  2. 1 cub drojdie proaspata sau 1 pliculet drojdie
  3. uscata
  4. 1 lingurita sare
  5. 1 lingurita zahar
  6. 300 ml lapte caldut
  7. 50 ml ulei masline
  8. Pentru sosul Caprese din: 1 rosie mare
  9. 100 ml bulion (de preferat preparat in casa)
  10. 50 ml ulei masline
  11. 250 gr mozzarella proaspata
  12. sare, piper si busuioc (10 frunzulite)

Mod de preparare: Rulouri Caprese

Amestecam drojdia cu zaharul si cu jumatate din cantitatea de lapte caldut. Lasam drojdia la crescut 10 minute, apoi o adaugam peste faina proaspat cernuta amestecata cu sare. apoi adaugam restul de lapte si uleiul de masline.
Framantam timp de 10 minute pana obtinem un aluat elastic nelipicios. Lasam la crescut 1 ora intr-un loc cald. Pentru sos punem toate ingredientele intr-un blender si le mixam bine.
Intindem aluatul sub forma de dreptunghi si il acoperim cu un strat de sos lasand o margine libera de aproximativ 2 cm apoi rulam. Cu un cutit bine ascutit taiem rulouri de 2-3 cm inaltime pe care le asezam pe o tava acoperita cu hartie de copt. Din sosul caprese pastram 2 linguri si acoperim fiecare rulou cu cate o lingurita de sos.
Coacem rulorile timp de 15 minute la 180 grade Celsius.

Le putem servi atat calde cat si reci.