Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca

Reteta de Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca Taie rosiile in jumatate si pune-le intr-un vas de copt, cu pulpa in sus.

Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca
Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca

 Rulouri de pui cu jambon, in stil saltimbocca

Ingrediente:

  •     500 g de piept de pui
  •     300 g de tagliatelle proaspete
  •     1 lamaie- suc stors
  •     2 catei de usturoi
  •     4 rosii mari
  •     2 linguri de faina
  •     200 ml de vin alb
  •     1 lingura de otet balsamic
  •     4 felii de jambon
  •     4 linguri de ulei de masline
  •     2 crengute de cimbru
  •     1 lamaie
  •     3 crengute de salvie
  •     sare si piper negru

Mod de preparare

 Taie rosiile in jumatate si pune-le intr-un vas de copt, cu pulpa in sus. Deasupra presara sare, piper, usturoiul tocat marunt, frunzulite de cimbru si stropeste cu ulei de masline si otet balsamic. Da-le la cuptor, la 180°C, pentru 20 de minute.
Taie pieptul de pui in doua, pe lungime, si aplatizeaza-l cu ciocanul pentru carne. Sareaza si pipereaza feliile de pui pe ambele parti.
 Asaza cate o jumatate de felie de jambon si o frunza de salvie pe fiecare bucata de pui. Formeaza rulourile, fixeaza-le cu scobitori si da-le prin faina.
 Prajeste rulourile pe toate partile, intr-o tigaie cu ulei de masline, la foc mediu, timp de 15 minute.
 Scoate-le din tigaie si pune in ea vinul alb si sucul de lamaie. Fa o reductie la jumatate, la foc mediu. Da focul mai mic si adauga untul taiat in bucati, pentru a lega sosul. Pune iar rulourile in tigaie si lasa-le 5 minute sa fiarba in sos, la foc mic.
 Serveste-le cu jumatati de rosii si tagliatelle.