Rețetă de salata Caprese

Reteta de salata Caprese - Spalam rosiile, le stergem si le taiem in felii potrivite. Taiem mozzarella in felii de aceeasi grosime cu cea a feliilor de rosie.

Rețetă de salata Caprese
Rețetă de salata Caprese

Rețetă de salata Caprese

Ingrediente:

  • 250 g mozzarella proaspata din lapte de vaca sau bivolita
  • 3-4 rosii mari
  • 40 g frunze busuioc
  • 20 g seminte pin/nuci/alune
  • 1 catel mic usturoi
  • 50 g parmezan
  • 50 ml ulei de masline

Mod de preparare: Rețetă de salata Caprese

  • Spalam rosiile, le stergem si le taiem in felii potrivite. Taiem mozzarella in felii de aceeasi grosime cu cea a feliilor de rosie.
  • Le asezam pe un platou alternand feliile de rosii cu cele de mozzarella.
  • Mixam frunzele de busuioc spalate si sterse cu hartie absorbanta de bucatarie (busuiocul se trece rapid printr-un jet de apa rece, ca sa nu isi piarda parfumul, iar ulterior tamponam fiecare frunzulita cu hartie absorbanta de bucatarie) impreuna cu semintele de pin, 1 catel mic de usturoi si parmezanul dupa care incepem sa adaugam treptat uleiul de masline.
  • Adaugam pesto-ul pe deasupra feliilor de rosie si mozzarella si servim.
  • Este delicioasa si foarte simplu de facut!