Salata cu cascaval, salam si sunca

Salata cu cascaval, salam si sunca - Morcovii se taie bucati si se fierb in apa sarata clocotita. apoi se scot cu lingura pe sita si se scurg. Cascavalul se taie in felii subtiri. Sunca fiarta si salamul se taie de asemenea in fasii subtiri.

Salata cu cascaval, salam si sunca
Salata cu cascaval, salam si sunca

Salata cu cascaval, salam si sunca

Ingrediente:

  1. 2 morcovi,
  2. sare,
  3. 500 g cascaval,
  4. 200 g sunca fiarta taiata felii,
  5. 100 g salam in felii subtiri,
  6. 2 l.s. otet,
  7. 4 l.s. ulei piper negru macinat,
  8. 1 salata mare verde,
  9. 2 oua fierte tare

Mod de preparare: Salata cu cascaval, salam si sunca

Morcovii se taie bucati si se fierb in apa sarata clocotita. apoi se scot cu lingura pe sita si se scurg.
Cascavalul se taie in felii subtiri. Sunca fiarta si salamul se taie de asemenea in fasii subtiri.
Morcovul, cascavalul, sunca si salamul se pun intr-un castron si se amesteca. Din otet, ulei sare si piper se prepara un sos marinat cu care se marineaza salata si se lasa 2 ore sa se intrepatrunda bine.
Se desfac frunzele de la salata si se asaza pe o tava. Bucatile si fasiile de morcovi, cascaval, salam si sunca se aranjeaza pe frunzele de salata. Se curata ouale, se taie fiecare in opt felii in lungime si se orneaza salata cu ele.