Salata cu hering

Salata cu hering Se fierb cartofii in coaja pana intra usor furculita in ei. Se fierb morcovii intregi. Se curata sfeclele de coaja si se taie in patru, apoi se fierb. Se fierb 2 oua tari.

Salata cu hering
Salata cu hering

Salata cu hering

Ingrediente:

  • 300 gr hering sarat (sau marinat)
  • 2 cartofi mai mari
  • 3 morcovi
  • 2-3 sfecle rosii mici (cam cat o ceapa fiecare)
  • 1 ceapa mica
  • 2 oua
  • 3 galbenusuri (+ mustar, ulei si sare pentru maioneza)

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja pana intra usor furculita in ei. Se fierb morcovii intregi. Se curata sfeclele de coaja si se taie in patru, apoi se fierb. Se fierb 2 oua tari.
Se verifica heringul de oase si sa taie cubulete. Se toaca foarte marunt ceapa.
Din cele 3 galbenusuri preaparam maioneza dupa instructiunile de aici.
Se dau pe razatoarea mare (in farfurii separate) cartofii, morcovii si sfeclele. Daca dam pe razatoare legumele, salata va fi mai pufoasa.
Intr-o tava rotunda de 20 cm diametru (cu pereti detasabili) incepem sa montam salata in straturi:
- strat de cartofi razuiti
- strat de maioneza (3 linguri)
- strat de hering si ceapa
- strat de maioneza (3 linguri)
- strat de morcovi
- strat de maioneza (3 linguri)
- strat de sfecla razuita
- strat mai gros de maioneza
- strat de galbenus fiert trecut prin sita si albus data pe razatoarea mica
Se da salata le frigider peste noapte.