Salata de andive cu piept de pasare

Salata de andive cu piept de pasare - Alegeti fileurile, taiati-le in cuburi mici si puneti-le in salatiera. Adaugati ceapa taiata fin, asezonati cu zeama de lamîie, potriviti de sare si piper. Decorati salata cu felii de rosii proaspete, patrunjel verde si aplicati-i de jur-imprejur o coroana de maioneza.

Salata de andive cu piept de pasare
Salata de andive cu piept de pasare

Salata de andive cu piept de pasare

Ingrediente:

  1. andive (700g),
  2. piept de pasare fiert (350g),
  3. maioneza,
  4. smintina (3 linguri),
  5. zeama de lamiie (1/2 lamaie).

Mod de preparare: Salata de andive cu piept de pasare

Se aleg andive tinere (andivele tinere nu au frunze verzi care sunt amare), se taie putin dincotor, se curata, se spala rapid sub un jet de apa, se scurg de apa, apoi se desfac frunzele,care se lasa intregi sau se rup in doua, se pun intr-o salatiera sau intr-un castron, se amesteca cu pieptul de pasare taiat in lung si cat mai subtire; cu maioneza (preparata din: 1 ou, 150ml ulei, sare, zeama de lamaie) si cu smantana; se sareaza, se pipereaza si se acreste dupa gust.
Servire:
Se serveste imediat.