Salata de boeuf

Salata de boeuf este un fel de mâncare tradițional românesc derivat din salata Olivier, numită și „rusească” în alte țări. Este servită ca felul întâi în ocazii festive. Salata de boeuf cuprinde legume și cubulețe mici de carne legate cu maioneză

Salata de boeuf
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Salata de boeuf este un fel de mâncare tradițional românesc derivat din salata Olivier, numită și „rusească” în alte țări. Este servită ca felul întâi în ocazii festive. Salata de boeuf cuprinde legume și cubulețe mici de carne legate cu maioneză

Ingrediente:

  • 300 gr carne fiarta de pui sau vita 
  • 4 castraveciori murati (cca 150 gr)
  • 2 morcovi (cca 200 gr)
  • 4 cartofi normali
  • 4 linguri mazare din conserva
  • maioneza din 2 galbenusuri
  • sare, piper

Mod de preparare

  • Se fierb cartofii în coajă, după care se lasă la răcit.
  • Se fierb şi celelalte legume împreună cu carnea pentru un gust intens, sau separat după cum se doreşte.
  • După ce au fiert toate ingredientele se taie mărunt, se pun într-un caston încăpător si se pune puţină sare, piper dacă doriţi, şi se adaugă muştarul, apoi maioneza.
  • Se ornează cu maioneză şi se decorează după înclinaţiile artistice.