Salată de creveți și avocado
Salată de creveți și avocado - Creveții se curăță și se prăjesc 2-3 minute în ulei de măsline.

Salată de creveți și avocado
Ingrediente (2 porții)
- 100 g creveti-mici semipreparați
- 40 g icre de somon sau manciuria
- 50 g somon fume
- 50 g smântână
- 1 avocado
- 1 ardei gras
- 1 lămâie
- frunze de salată
- mărar verde
- ulei de măsline
- sare
Mod de preparare: Salată de creveți și avocado
Creveții se curăță și se prăjesc 2-3 minute în ulei de măsline.
Fructul de avocado se decojește, se desface de pe sâmbure și se toacă mărunt. Ardeiul se taie cubulețe.
Într-un bol mare se pun: creveții, fâșii de somon-fume, cuburile de avocado și ardei. Se presară cu sare și se adaugă suc de lămâie și ulei. Se amestecă ușor.
Se iau două cupe. Se pune o frunză de salată ca bază pe fundul cupelor și se umplu cu amestecul obținut. Deasupra se pune o lingură de smântână și câteva icre. Se ornează cu felii de lămâie și crenguțe de mărar.