Salata de paste cu legume la gratar si parmezan

Reteta de Salata de paste cu legume la gratar si parmezan Fierbe pastele rigatoni al dente, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Salata de paste cu legume la gratar si parmezan
Salata de paste cu legume la gratar si parmezan

 Salata de paste cu legume la gratar si parmezan

Ingrediente:

  •     400 g de paste rigatoni
  •     2 linguri de ulei de masline
  •     cateva fire de patrunjel
  •     1 catel de usturoi
  •     1 ardei rosu
  •     1 vanata
  •     1 dovlecel
  •     1 lingura de sare
  •     100 g de parmezan ras
  •     1 crenguta de rozmarin
  •     1 ardei galben
  •     piper negru, proaspat macinat

Mod de preparare

 Fierbe pastele rigatoni al dente, conform instructiunilor de pe ambalaj.
 Spala dovleceii si vinetele si taie-le in felii groase de aproximativ 1 cm. Presara-le cu un strat generos de sare si lasa-le sa stea 15 minute. Clateste-le bine pentru a indeparta excesul de sare si lasa-le la scurs.
 Spala bine ardeii, scoate-le semintele si taie-i in bucati mari.
 Pune o tigaie grill pe foc, cu un pic de ulei de masline si usturoi. Coace legumele pe ambele laturi.
 Toaca rozmarinul si presara-l peste legume. Potriveste-le de sare si piper.
 Amesteca legumele cu pastele. Toaca patrunjelul si adauga-l in salata. Presara parmezanul deasupra si serveste imediat.