Salata de spanac si pomelo

Reteta de salata de spanac si pomelo Curățam codițele frunzelor de spanac, spălăm frunzele în 2 ape și le ștergem foarte bine. Spălăm frunzele de salată și le ștergem cu hârtie absorbantă de bucătărie.

Salata de spanac si pomelo
Salata de spanac si pomelo

Salata de spanac si pomelo

Ingrediente:

  • 100 g spanac crud
  • 100 g salată verde
  • 30-40 g pulpă pomelo
  • 25 g pulpă portocală
  • 3-4 ridichi
  • 2-3 lingurițe mix semințe (floarea soarelui, dovleac, in, susan)
  • sare de Himalaya
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 3-4 linguri suc de portocale

Mod de preparare

Curățam codițele frunzelor de spanac, spălăm frunzele în 2 ape și le ștergem foarte bine. Spălăm frunzele de salată și le ștergem cu hârtie absorbantă de bucătărie.
 Curățăm pomelo și portocala, îndepărtăm cojița albă care îmbracă fiecare felie, apoi le tăiem în cubulețe potrivite.  Spălăm ridichile, le ștergem bine și le tăiem în felii foarte subțiri.
Într-un bol de salată punem frunzele de spanac (dacă sunt mari le rupem cu mâna în bucățele mai mici). Adăugăm frunzele de salată rupte cu mâna în bucăți potrivite, feliile de ridiche, cuburile de pomelo și portocală și semințele.
Amestecăm până la omogenizare.  Într-un vas mic, emulsionăm sucul de portocală și uleiul de măsline. Adăugam sare după gust în sosul obținut și îl turnăm în bolul cu salată.
Amestecăm bine și servim salata imediat.