Salata la borcan

Reteta de Salata la borcan Pune quinoa intr-un vas si toarna deasupra 450 ml apa. Amesteca, pune pe foc si adu la temperatura de fierbere.

Salata la borcan
Salata la borcan

Salata la borcan

Ingrediente:

  •     170 g quinoa
  •     seminte crude dovleac
  •     frunza de menta
  •     4 linguri cu otet balsamic sau zeama de lamaie
  •     4 lingurite cu mustar de Dijon
  •     2 morcovi
  •     6 linguri cu ulei de masline
  •     5 castraveti cornison
  •     2 cepe rosii
  •     300 g rosii cherry
  •     sare, piper

Mod de preparare

Pune quinoa intr-un vas si toarna deasupra 450 ml apa. Amesteca, pune pe foc si adu la temperatura de fierbere. In acel moment redu intensitatea focului, acopera vasul si fierbe pentru 7 minute.
 Da vasul deoparte si lasa cateva minute, cat sa fie absorbit tot lichidul. Strecoara quinoa clateste cu apa rece si lasa sa se scurga foarte bine.Taie cubulete castravetii, in jumatati rosiile, julien cepele si da pe razatoare morcovii.
 Pune in fiecare borcan un strat de cubuleţe de castraveti, unul de quinoa, rosiile cherry, inele de ceapa, din nou quinoa, morcovi rasi, seminte crude dovleac si frunze de menta. Sigilieaza borcanele si da-le la rece.
 Separat, intr-o sticla, prepara o vinegreta din ulei, otet balsamic sau zeama de lamaie, mustar, sare si piper dupa gust. Toarna sosul peste salata doar inainte de a o servi.