Salata Mimosa

Salata Mimosa Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt gata se curata de coaja cat sunt inca calzi, iar cand se raceasc se taie cat mai marunt sau varianta originala era sa ii dati pe razatoare.

Salata Mimosa
Salata Mimosa

Salata Mimosa

Ingrediente:

● 2 cartofi potriviti
● 1 cutie de ton in ulei
● 1 morcov mic
● 3 oua
● frunze de ceapa verde
● telemea de vaca
 


Mod de preparare


Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt gata se curata de coaja cat sunt inca calzi, iar cand se raceasc se taie cat mai marunt sau varianta originala era sa ii dati pe razatoare. 

Morcovul se curata de coaja si se taie la fel marunt sau se da pe razatoare. 

Ouale le fierbem sa fie tari. 

Telemeaua se da pe razatoarea mica. 

Punem un strat de cartofi taiati cat mai marunt, scurgem tonul de ulei si il sfaramam cu o furculita, il adaugam peste cartofi, punem morcovul, telemeaua de vaca data pe razatoare. 

Galbenusurile se piseaza cu fruculita si se pune ca ultim strat. 

Am decorat cu frunzele de ceapa verde tocate feliute.