Salata ruseasca de sfecla rosie, cartofi,ceapa rosie și morcovi

Salata ruseasca de sfecla rosie, cartofi,ceapa rosie și morcovi Cartofii si morcovii se spala bine, morcovii se curata, si se pun la fiert impreuna cu cartofii in coaja.

Salata ruseasca de sfecla rosie, cartofi,ceapa rosie și morcovi
Salata ruseasca de sfecla rosie, cartofi,ceapa rosie și morcovi

Salata ruseasca de sfecla rosie, cartofi,ceapa rosie și morcovi

Ingrediente:

  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 sfecle rosii micute
  • 2 castraveti murati in saramura (sau cateva frunze de varza murata)
  • o ceapa rosie micuta
  • 3-4 linguri zeama de lamaie sau otet de mere (sau dupa gust)
  • 3-4 linguri ulei de masline extravirgin (sau dupa gust)
  • o lingura rasa mustar dulce
  • sare
  • piper
  • nucsoara dupa gust

Mod de preparare

Cartofii si morcovii se spala bine, morcovii se curata, si se pun la fiert impreuna cu cartofii in coaja. Sfecla se poate folosi in stare cruda data pe razatoarea mare , fiarta sau coapta. Cruda sau prin coacere sfecla isi pastreaza calitatile nutritive.
Se lasa legumele fierte sa se raceasca, dupa care se decojesc, se taie cubulete si se amesteca impreuna cu castraveciorii taiati cubulete si cu ceapa taiata foarte fin. Inainte de a adauga sfecla in salata, se stropeste cu zeama de lamaie si cu ulei de masline pentru a-si pastra culoarea.

Peste salata se adauga o vinegreta combinata cu mustar,ulei, sare, piper,nucsoara si zeama de lamaie sau otet de mere ,si se lasa jumatate de ora in frigider, pentru ca sa se intrepatrunda toate aromele.