Salau cu prosciutto, rosii uscate si usturoi

Bucatile de peste se curata, se spala si se sareaza. Usturoiul, ceapa se curata si se spala. Pisati usturoiul. Taiati caperele marunt.

Salau cu prosciutto, rosii uscate si usturoi
Salau cu prosciutto, rosii uscate si usturoi

Salau cu prosciutto, rosii uscate si usturoi

Ingrediente:

  • 2 kg salau
  • 200 gr prosciutto
  • 200 gr rosii uscate
  • 100 gr capere
  • 100 ml ulei masline
  • 6 catei usturoi
  • 4 foi dafin
  • 2 lamai
  • 2 ardei kapia rosii
  • 1 legatura ceapa verde
  • sare de mare cu chilly [ in rasnita ]

Mod de preparare:

Bucatile de peste se curata, se spala si se sareaza. Usturoiul, ceapa se curata si se spala. Pisati usturoiul. Taiati caperele marunt.

Condimentati rasnind sare si chilly, stropiti cu lamaie si ungeti cu pasta de usturoi salaul.

Bucatile de prosciutto se taie fasii subtiri, la fel si rosiile uscate.

Salaul se increasteaza pe fiecare parte, din 2 in 2 cm.

In fiecare taietura facuta cu cutitul pe peste, se introduce cate o fasiuta de prosciutto si una de rosie uscata.

Spalati ardeiul Kapia si-l taiati rondele.Taiati bucati mai mari partea alba a cepei si introduceti in interiorul pestelui impreuna cu felii de lamaie, capere, felii de ardei, foi de dafin si restul de rosii ramase.

Din loc in loc, asezati proscciuto [rasucit sub forma de trandafiri] ce -l mai aveti. Distribuiti in tava si rondele de Kapia.

Turnati deasupra uleiul de masline si dati pestele la cuptor timp de 30 minute

Decorati pestele cu lamaie, ceapa verde si rondele de ardei Kapia rosu.

Serviti pestele cu garnitura si salata preferata.

Pofta buna!