Sandvis cu ton, rosii si maioneza

Reteta de sandvis cu ton, rosii si maioneza - Taiem chiflele/mini focaccia in doua jumatati si le frigem in prajitorul de paine, sau pe un gratar foarte bine incins, pana cand se rumenesc uniform.

Sandvis cu ton, rosii si maioneza
Sandvis cu ton, rosii si maioneza

Sandvis cu ton, rosii si maioneza

Ingrediente:

  1. 4 chifle/4 mini focaccia
  2. 1 conserva ton fil in ulei de masline
  3. 2 oua fierte tari
  4. 1 rosie mare inima de bou
  5. 10 -12 frunze salata verde
  6. 100 g maioneza
  7. 15 g ketchup
  8. 1 lingura chives tocat marunt/codite de ceapa verde tocate marunt
  9. 1 lingurita capere desarate tocate
  10. sare
  11. piper

Mod de preparare: Sandvis cu ton, rosii si maioneza

  • Taiem chiflele/mini focaccia in doua jumatati si le frigem in prajitorul de paine, sau pe un gratar foarte bine incins, pana cand se rumenesc uniform.
  • Le asezam pe un gratar si le lasam sa se raceasca complet.
  • Scurgem conserva de file de ton, taiem rosiile si ouale fierte in felii subtiri.
  • Punem maioneza intr-un vas, adaugam ketchup-ul, coditele de ceapa/chives tocate marunt, caperele desarate tocate, sare si putin piper. Amestecam pana la omogenizare.
  • Pentru fiecare sandvis, procedam astfel: Ungem ambele jumatati de chifla cu cate o lingurita plina de maioneza. Punem cateva bucati de ton file pe una dintre jumatati.
  • Adaugam cate 2 felii subtiri de rosii, 3 felii de ou si 2-3 frunze de salata verde. Inchidem sandvisul cu cealalta jumatate de chifla si presam putin.
  • Servim sandvisurile cu ton imediat. 

Pofta buna!