Sandwich-ul Monte Cristo

Reteta de Sandwich-ul Monte Cristo Monte Cristo a fost servit pentru prima oară în California de Sud, prin anii ’50. Nicicând nu a fost mai gustoasă combinația de șuncă și cașcaval! Fă această rețetă simplă pentru mic-dejun, prânz sau chiar cină. Rapidă, incredibil de aspectuoasă și sățioasă.

Sandwich-ul Monte Cristo
Sandwich-ul Monte Cristo

Sandwich-ul Monte Cristo

Ingrediente:

  •  2 ouă
  •  4 felii de pâine
  •  2 linguri de muștar
  •  2 linguri de maioneză
  •  200 g de șuncă presată
  •  30 g brânză (Gruyere) rasă
  •  2 linguri de unt
  •  sare și piper după gust

Mod de preparare

Bate ouăle bine într-un vas îndeajuns de încăpător pentru un sandwich, cu puțină sare și piper.

“Asamblează” sandwich-urile cu muștar, maioneză, cașcaval și șuncă. Pune sare și piper după gust. Presează-le puțin.

Topește untul într-o tigaie, la foc mic. Înmoaie bine fiecare sandwich în parte în oul bătut și pune în tigaie. Prăjește câte 2-3 minute pe fiecare parte până se rumenește ușor și brânza se topește.

În original, acest sandwich se servește cu zahăr pudră pe deasupra.