Saratele cu gust de pizza

Reteta de saratele cu gust de pizza Amestecam faina cu praful de copt si apoi o cernem. Amestecam faina cu branza, untul la temperatura camerei si ketchup-ul. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen.

Saratele cu gust de pizza
Saratele cu gust de pizza

Saratele cu gust de pizza

Ingrediente:

  • 180 g faina
  • 100 g branza philadelphia
  • 50 g unt
  • 60 g ketchup
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • sare afumata
  • ulei de masline
  • oregano

Mod de preparare

Amestecam faina cu praful de copt si apoi o cernem.
Amestecam faina cu branza, untul la temperatura camerei si ketchup-ul. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen.
Intindem aluatul, pe planul de lucru usor pudrat cu faina, intr-o foaie de cca 0,4-0,5 cm.
Taiem aluatul in patratele de 4X4 cm sau, daca va place mai mult forma clasica de saratele, in bastonase.
Ungem fiecare bucatica de aluat cu ulei de masline si apoi le pudram cu sare afumata si oregano. Daca doriti, puteti condimenta saratelele cu mac, susan, busuioc deshidratat, etc.
Coacem saratelele in cuptorul preincalzit la 180°C, functia traditionala, etajul al doilea de jos in sus, pentru 12-14 minute.
Dupa ce le scoatem din cuptor, le asezam pe un gratar si le lasam sa se raceasca.