Sarmale de post

Sarmale de post - Desfacem frunzele de varza si le punem la desarat in apa rece,ghebele daca sunt congelate le puneti si pe ele in apa rece.

Sarmale de post
Sarmale de post

Sarmale de post

INGREDIENTE

  1.     1 varza murata
  2.     1 Kg.ghebe
  3.     100 g orez
  4.     2 cepe
  5.     100 g pasta de rosii
  6.     boia de ardei dulce,cimbru,sare,piper
  7.     100 ml.ulei

Mod de preparare: Sarmale de post

Desfacem frunzele de varza si le punem la desarat in apa rece,ghebele daca sunt congelate le puneti si pe ele in apa rece.
Tocam ceapa si o punem la calit in ulei,cand este inmuiata adaugam orezul,boiaua,2 linguri de pasta de rosii dizolvate in putina apa,cimbru sare si piper si mai lasam pe foc circa 5 minute.
Ghebele le dam prin masina de tocat apoi le amestecam cu compozitia de mai sus.
Umplem foile de varza si le asezam intr-o oala apoi adaugam 2 linguri de pasta de rosii si cimbru si apa cat sa le acopere bine si le punem la fiert pe foc mic circa o ora.

Pofta buna!