Sarmale de post cu crupe de porumb si ciuperci

Sarmale de post cu crupe de porumb si ciuperci - Mai întâi se pregătesc crupele. Se spală în 4-5 ape, pentru a elimina cojițele, pleava și impuritățile, după care se pun în apă caldă, ca să se înmoaie puțin, deoarece fierb mai greu decât legumele cu care vor fi combinate pentru sarmale.

Sarmale de post cu crupe de porumb si ciuperci

Sarmale de post cu crupe de porumb si ciuperci

INGREDIENTE

 1. 500 grame crupe (păsat) de porumb
 2. 500 grame ciuperci champignons
 3. 2 morcovi
 4. 1 pătrunjel
 5. 3 cepe
 6. ulei pentru călit legumele
 7. 500 ml suc de roșii
 8. sare
 9. piper
 10. cimbru (facultativ)
 11. mărar uscat (facultativ)
 12. 2 verze murate (medii)

Mod de preparare: Sarmale de post cu crupe de porumb si ciuperci

Mai întâi se pregătesc crupele. Se spală în 4-5 ape, pentru a elimina cojițele, pleava și impuritățile, după care se pun în apă caldă, ca să se înmoaie puțin, deoarece fierb mai greu decât legumele cu care vor fi combinate pentru sarmale.
Se curăță cepele, se spală, se mărunțesc și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă și să devină amare.
Se curăță morcovii și pătrunjelul, se spală, se răzuie pe răzătoarea mare și se călesc, de asemenea, cu cepele.
Ciupercile se curăță de pielițe și de filamente, se spală în 2-3 ape, se mărunțesc și se adaugă în cratița în care s-au călit celelalte legume.
Se călesc toate legumele la foc mic, până ce scade apa lăsată de ciuperci, după care se ia cratița de pe foc, se adaugă crupele înmuiate și scurse de apă și condimentele. Se amestecă bine, pentru omogenizare, după care se poate trece la formarea sarmalelor.
Varza trebuie ținută 15-20 de minute în apă rece, pentru desărare, după care se scurge de apă, se îndepărtează cotorul și nervurile groase, iar frunzele se taie în două și se umplu cu compoziția de crupe și legume, fără a le strânge prea tare, ca să se permită conținutului să crească în volum.
Când s-au format toate sarmalele, se pun în oală, în straturi, pe un pat de varză murată mărunțită. Se adaugă sucul de roșii și apă, cât să le acopere, după care se dă oala la fiert, la foc mic. Se adaugă apă caldă, când scade.
Sarmalele de post cu crupe se pot servi cu sos de roșii (în loc de smântână), ceapă verde, salată de ceapă, sau ardei iute. Cine vrea, poate să le mănânce și cu mămăliguță.