Sarmalute cu urda in foi de vita

Sarmalute cu urda in foi de vita

Sarmalute cu urda in foi de vita

Sarmalute cu urda in foi de vita

Incrediente:

  1. 1kg urda
  2. 6 cepe verzi(cu tot cu frunze)
  3. o leg patrunjel
  4. 2 leg marar
  5. 5-6 fire leustean
  6. 200 g orez bob rotund(in loc de orez puteti pune 6 linguri de tarate de ovaz)
  7. 4 oua
  8. 3 linguri bulion
  9. sare
  10. piper
  11. o ceasca de bors(sau lamaie)
  12. frunza noua de vita oparita

Mod de preparare

  • Urda si ceapa si restul zarzavaturilor se taie marunt, iar dupa se adauga ouale, 2 linguri de bulion, sare ,piper, orez(sau ovaz) si se amesteca bine.
  • Modelati sarmalutele (se vor pune la fiert in "picioare".Le puneti apa calda sa le cuprindeti,puneti o farfurie intinsa care sa le acopere,iar apoi capacul,deasemeni nu uitati pe fundul cratitei sa puneti frunze de vita de vie si o crenguta de leustean.
  • Dupa 30 minute de fiert se gusta zeama sa nu fie sarata.
  • Dupa faceti un sos cu 1 lingura bulion,sare,bors.Se pune peste sarmale si sa mai da cateva clocote,frunza trebuie sa fie frageda!!!

Pofta buna.Sunt gustoase si se pot servi si calde si reci