Semmelknodel

Semmelknodel Pentru inceput tocam painea in cuburi mici-medii, apoi le amestecam cu sare, piper proaspat macinat si ceapa tocata marunt si calita in ulei si unt.

Semmelknodel
Semmelknodel

Semmelknodel

Ingrediente:

  • 200 g paine veche
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri patrunjel verde tocat
  • 1 ceapa medie
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita unt
  • 2 oua
  • 120 ml lapte cald-fierbinte
  • optional: 1 lingura pesmet

Mod de preparare

Pentru inceput tocam painea in cuburi mici-medii, apoi le amestecam cu sare, piper proaspat macinat si ceapa tocata marunt si calita in ulei si unt.
Adaugam pe rand laptele cald si ouale batute, amestecand dupa fiecare in parte.
Lasam 10 minute sa fie absorbite lichidele, amestecam iar si luam cate o lingura de compozitie in mainile umezite pentru a modela bile maricele. Le vom presa intre palme pentru a se lipi bine bucatile de paine intre ele.  In cazul in care am obtinut o compozitie moale adaugam pesmet inainte de modelare, astfel incat acesta sa mai absoarba din lichide. Le fierbem in apa cu sare in jur de 10 minute sau pana se ridica la suprafata.
Le mancam imediat cu sos de ciuperci, supa crema de ciuperci, gulas sau garnitura langa alte mancaruri cu sos. Le putem servi ca atare cu sos picant de rosii sau alte sosuri de legume, avand alaturi o salata verde. In varianta din poza le-am stropit cu ulei picant  (obtinut prin calirea unui ardei iute mare taiat in felii groase si a 2 catei usturoi taiati in jumatate in 100 ml ulei) si le-am pus in sos de ciuperci (hribi si galbiori) cu smantana.

Pofta buna!