Sfaturi pentru alegerea ingredientelor

Sfaturi pentru alegerea ingredientelor - Orice masa mai deosebita trebuie sa înceapa cu aperitivele. Masa de Paste fiind una dintre cele mai deosebite, poate chiar cea mai importanta de pe tot parcursul anului, nu face exceptie de la aceasta regula. Ca aperitive, se servesc în primul rând ouale rosii, cu ceapa verde, ridichi, salata verde cu zeama de lamâie sau, cum e obiceiul în Bucovina, salata de hrean cu sfecla rosie. Drobul de miel, preparat în diferite feluri, este nelipsit.

Sfaturi pentru alegerea ingredientelor
Sfaturi pentru alegerea ingredientelor

Sfaturi pentru alegerea ingredientelor

Orice masa mai deosebita trebuie sa înceapa cu aperitivele. Masa de Paste fiind una dintre cele mai deosebite, poate chiar cea mai importanta de pe tot parcursul anului, nu face exceptie de la aceasta regula. Ca aperitive, se servesc în primul rând ouale rosii, cu ceapa verde, ridichi, salata verde cu zeama de lamâie sau, cum e obiceiul în Bucovina, salata de hrean cu sfecla rosie. Drobul de miel, preparat în diferite feluri, este nelipsit. Se mai pot servi afumaturile pastrate peste iarna, brânzeturi si alte gustari, însotite de câte un paharel de tuica sau rachiu. Si, pentru ca v-am promis câteva sfaturi privind alegerea produselor, sa spunem ca ouale trebuie sa fie proaspete, sa aiba data marcata pe ele. Ca provenienta, mai sigure par a fi cele comercializate de Tonelli. Carnea de miel cea mai gustoasa si mai frageda provine din Dobrogea, asadar este bine sa va interesati din ce zona este producatorul, precum si daca detine toate certificatele de sanatate pentru carnea vânduta. Lapte sau smântâna de buna calitate, dar si produse conform normelor alimentatiei ecologice, se gasesc sub marca LaDorna. Brânzeturile cele mai gustoase provin din zona intracarpatica (Bistrita, Covasna), iar salamul uscat de calitate superioara, desi a devenit cunoscut sub numele de Sibiu, este produs la origine la Salonta. Cârnatii cei mai faimosi sunt cei de Plescoi. Uleiul trebuie ales din cel fara colesterol (recomandam Floriol sau Untdelemn de la Bunica), iar mustarul poate fi iute sau dulce, dupa preferinte, din gama Bunatati de la Bunica sau Knorr. Condimentele folosite se recomanda sa se achizitioneze din supermarket-uri, de la producatori consacrati, cum ar fi Kótanyi. De asemenea, este indicat sa se foloseasca sarea iodata. Ceapa verde, ridichile sau verdeturile se cumpara din piata, alegându-se astfel încât sa fie proaspete, nu ofilite. În ceea ce priveste tuica, de buna calitate este cea produsa în zonele Argesului si Vâlcei, iar cea mai buna palinca provine din Bihor, Salaj sau Maramures. O palinca de calitate se poate recunoaste agitând sticla în care este ambalata: cu cât va face mai multe „margelute“, cu atât bautura are o tarie si o puritate mai mare.