Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Reteta de shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella - Încingi o tigaie neaderentă, adaugi uleiul de măsline și ceapa tăiată cubulețe peste care presari puțină sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Ingrediente:

  1. 1 ceapă (160 g curățată)
  2. 2 linguri ulei de măsline extravirgin (presat la rece)
  3. 150 g ardei gras multicolor cubulețe
  4. 1 linguriță chimen
  5. 1 linguriță boia dulce
  6. 1/4 linguriță boia iute
  7. 1 linguriță cimbru uscat
  8. 1/2 linguriță piper măcinat
  9. 300 g pastă de roșii (homemade)
  10. 400 g roșii cuburi (1 conservă)
  11. 11 ouă de prepeliță
  12. 80 g mini-mozzarella
  13. 1 lingură melasă de struguri
  14. sare după gust
  15. piper
  16. un mănunchi chives
  17. turtițe organice din ovăz integral

Mod de preparare: Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

  • Încingi o tigaie neaderentă, adaugi uleiul de măsline și ceapa tăiată cubulețe peste care presari puțină sare. Lași ceapa să se înmoaie puțin (1-2 minute), amestecând continuu. Adaugi ardeiul gras, chimenul, boiaua si amesteci timp de 1-2 minute.
  • Adaugi pasta de tomate, cimbrul, piperul și roșiile din conservă. Amesteci și lași să fiarbă 5-8 minute, adaugi melasa și potrivești gustul de sare. Omogenizezi totul și mai lași un minut pe foc mic.
  • Adaugi ouăle de prepeliță, pui un capac și lași la foc mic 2-3 minute (eu le-am lăsat 5 minute și e prea mult). Oprești focul, iei capacul, adaugi mini-mozzarella și chives-ul tocat și servești cu turtițe din ovăz integral.

Pofta buna!