Slaninuta fiarta cu usturoi si boia

Slaninuta fiarta cu usturoi si boia Se pune slaninuta la fiert cu multa apa si sare din belsug .

Slaninuta fiarta cu usturoi si boia
Slaninuta fiarta cu usturoi si boia

Slaninuta fiarta cu usturoi si boia

Ingrediente:

  • 1 bucata slanina proaspata (de 10 x 10 cm)
  • moare de pe varza (optional)
  • 6 catei usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune slaninuta la fiert cu multa apa si sare din belsug . E fiarta cand furculita intra usor in ea. 
Se scoate slaninuta fiarta intr-o strecuratoare si se lasa pana se zvanta bine.
Intre timp facem mujdeiul. Frecam cateii de usturoi striviti cu putina sare pana devin ca o pasta. Se adauga incet uleiul pana devine cremos. Condimentam cu mult piper si boia si omogenizam bine.
Ungem slaninuta deasupra cu un strat generos de mujdei. Se pune in frigider peste noapte. Se taie feliute subtiri si se serveste cu paine moale, proaspata.