Smochine la grătar cu ricotta

Smochine la grătar cu ricotta - Celor cărora le place un gust mai intens de fructe pot adăuga în tava de grătar mure foarte bine congelate.

Smochine la grătar cu ricotta

Smochine la grătar cu ricotta

Ingrediente (4 porții):

  1. 12 smochine proaspete
  2. 1 păstaie de vanilie
  3. 200 g ricotta
  4. 2 linguri zahăr
  5. 2 linguri alune
  6. 2 linguri fistic
  7. 2 linguri semințe de dovleac
  8. 4 linguri miere
  9. 2 rămurele mentă
  10. 4 cupe înghețată

Mod de preparare: Smochine la grătar cu ricotta

Grătarul se preîncălzește. Păstaia de vanilie se taie pe jumătate, în lungime și se scoate miezul.
Ricotta, miezul de vanilie și zahărul se amestecă.
Smochinele se spală și se taie transversal, de sus în jos.
Umplutura de ricotta se distribuie pe smochine și acestea se așază într-o tavă de grătar sau o tigaie termorezistentă.
Alunele, fisticul și semințele de dovleac se taie mare și se presară deasupra smochinelor. Mierea se picură pe smochine.
Smochinele se prăjesc apoi pe grătar, aprox. 6 minute. Între timp se spală, se usucă menta și se rup frunzele.
Smochinele se aranjează pe farfurii și se servesc cu câte o cupă de înghețată.
Se ornează cu mentă.