Snitele cu crusta crocanta din fulgi de mei

Snitele cu crusta crocanta din fulgi de mei - Cotletul de porc se prtioneaza si se bate cu batatorul de snitele pe ambele parti .

Snitele cu crusta crocanta din fulgi de mei
Snitele cu crusta crocanta din fulgi de mei

Snitele cu crusta crocanta din fulgi de mei

INGREDIENTE

  1. 600 gr cotlet porc
  2. 150 gr fulgi mei
  3. 2 oua [ de casa]
  4. boia rosie de ardei
  5. usturoi granulat
  6. sare
  7. piper
  8. ulei de floarea soarelui pentru pulverizat

Mod de preparare: Snitele cu crusta crocanta din fulgi de mei

  • Cotletul de porc se prtioneaza si se bate cu batatorul de snitele pe ambele parti .
  • Se sareaza bucatile de carne si se condimenteaza cu usturoi granulat , piper si boia rosie , pe ambele parti .
  • Ouale se sparg separat pentru ca sa le puteti verifica prospetimea .
  • Se bat ouale spuma . Adugati putina sare .
  • Insiruiti 3 castronase sau farfurii adanci in care aveti puse faina alba , ouale batute si fulgii de mei [ in aceasta ordine ].
  • Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt .
  • Se incepe cu o bucata de carne care se trece prin faina [ se scutura usor] . Treceti ap-oi felia prin ou batut . La sfarsit se pune in farfuria cu fulgi de mei .
  • Eu am pus un strat subtire de fulgi in farfuria adanca , Am asezat felia de carne data prin faina si ou . Am presarat pe deasupra fulgi de mei si am apasat usor cu podul palmei .
  • Se procedeaza la fel cu fiecare felie de cotlet .
  • Asezati carnea astfel impanata in tava cu hartie de copt .
  • Pulverizati deasupra usor ulei vegetal .
  • dati tava la cuptor , foc moderat si o lasati pana snitelele incep sa se rumeneasca .
  • Eu am lasat la 180 grade, 25 minute , cu7 ventilatie .
  • Am obtinut cea mai crocanta crusta ce am preparat vreodata .
  • Serviti snitelele crocante in crusta de mei alaturi de salata , muratura sau garnitura preferata .

Pofta buna!