SOCATĂ - REŢETĂ SOCATĂ

SOCATĂ - REŢETĂ SOCATĂ - Socata este o băutură răcoritoare care se prepară din flori de şoc. Vă prezentăm cea mai bun reţetă.

SOCATĂ - REŢETĂ SOCATĂ
SOCATĂ - REŢETĂ SOCATĂ

SOCATĂ - REŢETĂ SOCATĂ

SOCATĂ - REŢETĂ SOCATĂ. Sucurile naturale de soc au proprietăţi speciale faţă de băuturile carbo-gazoase obişnuite. Ele sunt preţuite pentru calităţile lor medicinale precum: vindecarea problemelor intestinale şi a constipaţiei, promovarea lactaţiei, întărirea celor bolnavi şi promovarea stării generale de bine şi a vigorii. Băute o dată cu mesele (în cantităţi mici), aceste sucurii contribuie la o digestie uşoară şi completă a mâncării şi asta datorită lactobacililor, acidului lactic şi enzimelor conţinute. Florile de soc pot fi adăugate şi în compoturi de fructe, în dulceturi şi gemuri, pentru a le da o aromă aparte.

 SOCATĂ - REŢETĂ SOCATĂ. Ingrediente pentru 10 litri de suc:

  1. 14 flori de şoc din cele mai parfumate
  2. 1 kg zahăr
  3. 2 lamai galbene
  4. 2 lamai verzi (merge şi cu lamai galbene dacă nu aveţi lamai verzi la îndemână)
  5. 10 litri de apă plată
  6. cel puţin 4 zile însorite

Mod de preparare: SOCATĂ - REŢETĂ SOCATĂ

  •  Florile de şoc se spală foarte bine până nu rămâne fir de praf sau picior de musculiţa pe ele. Zahărul şi florile se împart în mod egal între recipientele utilizate. Se spală bine şi lămâile, se taie în sferturi, se storc, apoi împreună cu zeama se adaugă la restul de ingrediente. Se adaugă apă şi se amestecă până când zahărul se dizolvă.
  • Apoi se acoperă borcoanele şi se scot la soare în curte, pe balcon sau pe acoperiş. Se lasa aşa cel puţin 4 zile. Nu uitaţi să amestecaţi în suc cel puţin o dată pe zi. După cele 4 zile, sucul se strecoară şi se pune în sticle. Se păstrează la rece.