Reteta de somon umplut la cuptor

Rețeta de Somon umplut la cuptor - Ne place somonul pentru că este un pește ușor, plin de proteine și de acizii graşi Omega 3, cu o culoare apetisantă, cu puține oase și extrem de ușor de gătit. O excelentă alegere pentru o masă sănătoasă și gustoasă.

Reteta de somon umplut la cuptor
Reteta de somon umplut la cuptor

Reteta de somon umplut la cuptor

Ingrediente:

  1.  2 file-uri medii de somon
  2.  1 lingură ulei de măsline
  3.  25 g roșii uscate (la soare, de preferat)
  4.  100 g frunze de spanac proaspăt
  5.  30 g frunze de busuioc proaspăt tocate
  6.  120 g brânză feta
  7.  sare și piper după gust

Mod de preparare: Reteta de somon umplut la cuptor

  • Preîncălzește cuptorul la treaptă mare și unge cu unt/ulei o tavă care nu lipește.
  • Toacă roșiile uscate și călește-le în uleiul de măsline timp de 1 minut, amestecând ocazional. Dacă ai spanac normal, toacă-l (nu mărunt)și dă-le la călit peste roșii. Dacă ai baby spinach, doar spală-l și pune-l întreg în tigaie.
  • Pune și busuiocul tocat peste. Nu te îngrijora dacă pare că tigaia este prea plină: frunzele de spanac se vor înmuia. Amestecă ocazional timp de aproximativ 3-4 minute până când se înmoaie de tot spanacul.
  • Dă tigaia de pe foc, adaugă brânza feta sfărâmată și amestecă ușor cu restul ingredientelor.
  • Pune bucățile de somon pe un fund de lemn și, cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, crestează-le transversal, pe mijloc, fără să feliezi de tot (formezi portofelul în care să bagi umplutura).
  • Dacă se întâmplă să tai de tot din greșeală, nu e problemă: poți să pui umplutura între cele 2 bucăți formate.
  • Cu ajutorul unei linguri, distribuie umplutura între cele 2 bucăți de somon. Mută cu grijă apoi peștele în tava dinainte pregătită.
  • Presară sare și piper pe deasupra. Dă la cuptor (pe rândul din mijloc, de preferat) aproximativ 25 de minute.
  • Merge extraordinar de bine cu niște sos olandez deasupra. Se poate servi cu o salată de spanac proaspăt alături sau una de broccoli.

Pofta buna!