Spaghete cu ciuperci, in sos alb

Spaghete cu ciuperci, in sos alb - Curățăm ciupercile și ceapa și le spălăm bine. Tăiem ciupercile în felii, sau în bucăți nu prea mari. Încingem uleiul într-o cratiță și călim ceapa tocată mărunt, până ce se înmoaie. Adăugăm ciupercile și lăsăm să fiarbă 10-15 minute.

Spaghete cu ciuperci, in sos alb
Spaghete cu ciuperci, in sos alb

Spaghete cu ciuperci, in sos alb

INGREDIENTE

  1. 500 g ciuperci champignons
  2. 2-3 linguri de făină albă
  3. 2-3 linguri de ulei
  4. 2 cepe medii
  5. 250-300 g spaghete
  6. 1 lingură condimente din legume (opțional)
  7. sare
  8. piper măcinat
  9. 1/2 legătură de mărar verde

Mod de preparare: Spaghete cu ciuperci, in sos alb

Curățăm ciupercile și ceapa și le spălăm bine. Tăiem ciupercile în felii, sau în bucăți nu prea mari. Încingem uleiul într-o cratiță și călim ceapa tocată mărunt, până ce se înmoaie.
Adăugăm ciupercile și lăsăm să fiarbă 10-15 minute. La nevoie punem 1/2 cană cu apă, dar nu mai mult, deoarece mai lasă apă și ciupercile.
Între timp punem făina într-o cană, turnăm treptat apă și amestecăm până ce devine ca o smântână mai subțire. 
Turnăm făina peste ciuperci, amestecând continuu și lăsăm să fiarbă pînă ce sosul se îngroașă. Apoi adăugăm condimente după gust și lăsăm să mai fiarbă împreună timp de 5 minute, până ce se uniformizează gusturile.
Preparăm pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj și le scurgem. Servim spaghetele cu ciuperci, în sos alb, fierbinți. Deasupra presărăm mărar tocat mărunt.

Poftă bună!