Spanac cu sos de lamaie

Spanac cu sos de lamaie - Spanacul se curata de codite si se spala bine frunzele, una cate una. Cateii de usturoi se taie in doua.

Spanac cu sos de lamaie
Spanac cu sos de lamaie

Spanac cu sos de lamaie

INGREDIENTE

  1.     1 kg spanac
  2.     8 catei de usturoi
  3.     3-4 linguri ulei
  4.     2 buc ceapa
  5.     2 linguri faina
  6.     1 lamaie
  7.     sare
  8.     piper

Mod de preparare: Spanac cu sos de lamaie

Spanacul se curata de codite si se spala bine frunzele, una cate una. Cateii de usturoi se taie in doua.
Punem uleiul la incins intr-o cratita un pic mai inalta, calim usturoiul cateva secunde si adaugam tot spanacul. Amestecam bine pana se inmoaie tot, dupa care lasam la foc mic pentru 10 minute.
Intre timp facem sosul. Calim ceapa tocata marunt, adaugam faina si stingem cu 3 cani cu apa. Lasam sa dea cateva clocote, dupa care adaugam zeama de la lamaie si condimentam sosul cu sare si piper. Acest sos se adauga peste spanac si se amesteca bine.
Se poate servi cu mamaliguta si ornam cu lamaie si patrunjel verde.

Pofta buna!