Stelute de Craciun

Se cerne făina cu praful de copt, apoi se amestecă cu untul, smântâna ,gălbenuşurile, zahărul, zahărul vanilat, nucile pisate şi 2 linguri de apă rece.

Stelute de Craciun
Stelute de Craciun

Stelute de Craciun

Ingrediente:

  •  1/2 ceasca jeleu sau gem de fructe
  •  50 g nuci pisate
  •  1 pachet zahăr vanilat
  •  100 g zahăr pudră
  •  1 lingura smântână
  •  220 g unt
  •  1 pachet praf de copt
  •  400 g făină
  •  4 gălbenuşuri

Mod de preparare

1. Se cerne făina cu praful de copt, apoi se amestecă cu untul, smântâna ,gălbenuşurile, zahărul, zahărul vanilat, nucile pisate şi 2 linguri de apă rece. Se frământă rapid, se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la rece jumătate de oră. Se încinge cuptorul.

 2. Din aluat se întinde o foaie groasă de 5 mm, din care se taie steluţe sau alte forme mici şi tot atâtea steluţe, decupate la interior. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se coc la foc potrivit, în cuptorul încins, 10 -12 minute.

3. Se scot din tavă şi se lasă să se răcească. Se lipesc două câte două cu jeleu de fructe şi se pun pe un platou. Se servesc a doua zi.