Sufleu cu branza

Da branza pe razatoarea fina. Topeste untul intr-o craticioara si adauga apoi faina. Amesteca energic si subtiaza treptat cu laptele fierbinte.

Sufleu cu branza
Sufleu cu branza

Sufleu cu branza

INGREDIENTE

  1.  50 g branza Cheddar (sau/si Gouda)
  2.     40 g unt
  3.     40 g faina
  4.     190 ml lapte
  5.     2 oua mari
  6.     sare, piper, nucsoara

Mod de preparare:Sufleu cu branza

Da branza pe razatoarea fina. Topeste untul intr-o craticioara si adauga apoi faina. Amesteca energic si subtiaza treptat cu laptele fierbinte. Ia de pe foc atunci cand sosul s-a ingrosat, incorporeaza galbenusurile si branza rasa, sare, piper si un strop de nucsoara.
 Amesteca bine. Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Cu miscari de jos in sus, incorporeaza spuma in compozitia de sufleu avand grija sa ramana cat mai aerata.
 Toarna compozitia in forme Ramequin unse cu unt pe care le asezi intr-o alta tava cu apa.
 Da la cuptor, cu grija, pentru 20-25 de minute sau pana capata o culoare aurie deasupra.
Serveste-le imediat!

Se potriveste cu un vin alb sec de tipul Aligote sau Chardonnay.