Sufleu de rosii

Reteta de sufleu de rosii Taie „capacele" rosiilor si scobeste-le, iar in interiorul lor presara putina sare, dupa care asaza-le pe o farfurie cu partea scobita in jos, pentru a se scurge.

Sufleu de rosii
Sufleu de rosii

Sufleu de rosii

Ingrediente:

  • 4 rosii mari sau 8 rosii medii;
  • 3 oua;
  • 30 g unt;
  • 30 g faina
  • o lingura de pasta de tomate;
  • sare si piper.

Mod de preparare

Taie „capacele" rosiilor si scobeste-le, iar in interiorul lor presara putina sare, dupa care asaza-le pe o farfurie cu partea scobita in jos, pentru a se scurge. Pune la fiert continutul rosiilor, pana cand sucul se evapora. Topeste untul pe foc, apoi ia-l de pe flacara si amesteca-l cu faina.

Dupa ce ai amestecat bine, astfel incat sa nu existe cocoloase de faina, adauga atat continutul rosiilor scobite, cat si pasta de tomate. Tot acest sos pune-l din nou pe foc pana se ingroasa. Totodata, condimenteaza cu sare si piper.

Odata sosul pregatit, poti trece la pregatirea propriu-zisa a sufleului. Preincalzeste cuptorul, separa albusurile de galbenusuri si adauga galbenusurile in sosul de rosii, amestecand energic. In continuare, bate albusurile spuma cu putina sare si adauga-le peste sosul de rosii.

Cu aceasta compozitie, umple rosiile scobite, apoi asaza-le intr-un vas uns cu unt si introdu-le la cuptor, la foc mediu, pentru 20-25 de minute.

Se servesc calde, ca atare sau alaturi de o salata verde.