Supa crema de andive cu branza Roquefort

Curata si toaca marunt ceapa si prazul. Curata cartoful si taie-l cubulete.

Supa crema de andive cu branza Roquefort
Supa crema de andive cu branza Roquefort

 Supa crema de andive cu branza Roquefort

Ingrediente

  •    1500 g de andive
  •     1 frunza de dafin
  •     1 cartof (fainos)
  •     1 ceapa
  •     sare si piper
  •     2 l de supa (stock) de legume
  •     fir de chives
  •     1 fir de praz (partea alba)
  •     1 pachet de branza Roquefort
  •     2 linguri de unt

Mod de preparare

  Curata si toaca marunt ceapa si prazul. Curata cartoful si taie-l cubulete.
 Topeste o lingura de unt intr-o cratita mare si soteaza ceapa, prazul si cubuletele de cartofi, fara a le lasa sa se rumeneasca.
 Taie andivele in bucati mici si adauga-le impreuna cu foaia de dafin. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
 Toarna si supa de legume si adu la punctul de fierbere. Da focul la minimum si lasa sa clocoteasca incet timp de 20 de minute.
 Mixeaza supa cu ajutorul unui blender vertical. Adauga untul, amesteca bine, iar apoi strecoara supa printr-o sita fina.
 Imparte supa in boluri si serveste-o cu branza Roquefort si putin chives tocat.