Supa crema de cartofi dulci cu bacon

Reteta de Supa crema de cartofi dulci cu bacon Intr-o tigaie, trag in unt cartofii taiati in 6-8 bucati si prazul taiat rondele. Apoi pun laptele, smantana, apa (cat sa-i acopere), sare, piper si las sa fiarba incet pana se inmoaie bine cartofii.

Supa crema de cartofi dulci cu bacon
Supa crema de cartofi dulci cu bacon

Supa crema de cartofi dulci cu bacon

Ingrediente:

  •     50 g de unt
  •     1 lingura de zahar
  •     100 g de lapte
  •     1 fir de praz mare
  •     3 cl de vin de Porto
  •     1 lingura de ulei
  •     2 cepe albe mari
  •     100 g de bacon
  •     100 g de apa
  •     1500 g de cartofi dulci
  •     100 g de smantana lichida

Mod de preparare

 Intr-o tigaie, trag in unt cartofii taiati in 6-8 bucati si prazul taiat rondele. Apoi pun laptele, smantana, apa (cat sa-i acopere), sare, piper si las sa fiarba incet pana se inmoaie bine cartofii. Dupa ce au fiert, pasez cu mixer-ul vertical si subtiez supa cu putin lapte rece, daca e nevoie.
 Bacon-ul il trag intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei, pana devine crocant.
 Ceapa taiata solzisori o caramelizez la foc mic, intr-o tigaie, cu o lingura de ulei, o lingura de zahar si vinul de Porto.
 Torn supa in boluri, in mijlocul fiecarui bol asez frumos bucatele de bacon prajit si, cu o lingura, pun si ceapa caramelizata aromata cu vin de Porto.