Supă cu varză de Bruxelles

Reteta de supă cu varză de Bruxelles Se curăţă şi se spală varza. Se fierbe în apă clocotită cu o linguriţă de sare. Se curăţă, se spală şi se taie bucăţi mici legumele.

Supă cu varză de Bruxelles
Supă cu varză de Bruxelles

Supă cu varză de Bruxelles

Ingrediente:

  • 400 g varză de Bruxelles
  •  4 morcovi
  •  2 cepe
  •  1-2 ardei capia
  •  2 fire ceapă verde
  •  4-5 cartofi
  •  sare
  •  piper negru măcinat
  •  2 linguri ulei de măsline
  •  1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare

Se curăţă şi se spală varza. Se fierbe în apă clocotită cu o linguriţă de sare. Se curăţă, se spală şi se taie bucăţi mici legumele. Se adaugă în oala cu varză, cu excepţia cartofilor, care se pun mai târziu, ca să nu se zdrobească.
Se adaugă piper, sare şi puţin ulei şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Ceapa verde şi verdeaţa se spală şi se toacă mărunt.
După ce au fiert toate legumele, se ia supa de pe foc şi, la final, se adaugă ceapa verde tocată mărunt şi pătrunjelul.