Supă de dovleac

Reteta de supă de dovleac Dovleacul se taie în cuburi de mărime medie și se introduce, cu puțin unt, în tigaie.

Supă de dovleac
Supă de dovleac

Supă de dovleac

Ingrediente:

  •     ½  kg de dovleac
  •     1 dovlecel
  •     1 morcov
  •     2 cepe
  •     1 legătură de ceapă verde
  •     1 păstârnac
  •     pătrunjel
  •     1 ardei capia roșu
  •     1 ardei gras galben
  •     1 litru supă de pui
  •     un cub de unt
  •     sare

Mod de preparare

Dovleacul se taie în cuburi de mărime medie și se introduce, cu puțin unt, în tigaie. În continuare, tocăm dovlecelul, ceapa, ardeiul capia, ardeiul gras, păstârnacul și morcovul, după care adăugăm toate aceste ingrediente peste dovleac și le lăsăm la călit, timp de 5 minute. Pasul următor: adăugăm și supa de pui și lăsăm totul să fiarbă timp de 10 minute. La final, se presară pătrunjelul tocat mărunt.