Supă de mazăre cu găluște de mălai

Pui la călit ceapa tocată, împreună cu rondelele de morcovi, cubulețele de țelină, pătrunjel și mazărea.

Supă de mazăre cu găluște de mălai
Supă de mazăre cu găluște de mălai

Supă de mazăre cu găluște de mălai

Ingrediente:

Îți trebuie pentru supă:

  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină de țelină mică
  • 1 cană cu mazăre
  • sare
  • piper
  • puțin condiment vegetal
  • 1 lingură pastă de roșii

Îți trebuie pentru găluște:

  • 300 ml supă de legume
  • 140 g făină de mălai
  • sare
  • piper
  • nucșoară
  • 2 ouă
  • 2 linguri frișcă pentru gătit
  • 1 frunză de pătrunjel

Mod de preparare

 Pui la călit ceapa tocată, împreună cu rondelele de morcovi, cubulețele de țelină, pătrunjel și mazărea. Lași până ce legumele s-au înmuiat, după care torni apă peste ele.

Adaugi sare, piper, condiment vegetal și pastă de roșii. Pentru găluște, pui supa pe foc, iar când dă în clocot, adaugi mălaiul în ploaie. Fierbi, amestecând cel puțin 3 minute. Acoperi cu capacul și lași așa timp de 15 minute. Apoi presari sare, piper, nucșoară și lași la răcit.

Amesteci frișca cu ouăle și pătrunjelul tocat fin și încorporezi amestecul în mămăliga răcită. Iei cu lingurița din mămăliga răcită și pui găluștele să fiarbă în supa de mazăre. Lași până se ridică găluștele la suprafață, aproximativ 5 minute.