Supă de roșii, cu orez și afumătură

Supă de roșii, cu orez și afumătură - Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii, păstârnacul și țelina) se curăță, se spală, se dau pe răzătoarea mare și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă.

Supă de roșii, cu orez și afumătură
Supă de roșii, cu orez și afumătură

Supă de roșii, cu orez și afumătură

INGREDIENTE

 1. 3 morcovi
 2. 2 pătrunjei
 3. 1 păstârnac
 4. 1/2 țelină
 5. 2 cepe
 6. 2 roșii
 7. 4-5 căței de usturoi
 8. 3-4 linguri de ulei pentru călit
 9. 4 linguri de orez
 10. 1 l de suc de roșii
 11. 450 grame de kaiser afumat
 12. sare
 13. piper
 14. cimbru
 15. boia de ardei dulce
 16. 1 legătură de frunze de pătrunjel

Mod de preparare: Supă de roșii, cu orez și afumătură

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii, păstârnacul și țelina) se curăță, se spală, se dau pe răzătoarea mare și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă.
Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să se înmoaie.
Se spală roșiile, se taie cubulețe și se pun la înmuiat în tigaie, cu ceapa și usturoiul.
Se taie kaiserul fideluțe și se perpelește ușor în tigaie (fără ulei, căci are singur suficient gras) până ce se pătrunde. Se presară boia de ardei dulce și se rumenește frumos kaiserul.
Se alege orezul, se spală în câteva ape și se pune la fiert cu apă rece. După un clocot, se strecoară, se clătește cu apă rece și se adaugă în oala de supă, odată cu legumele călite.
După un clocot, se mai adaugă afumătura tăiată și sucul de roșii. Se condimentează cu: sare, piper și cimbru, se mai lasă la fiert încă un clocot, după care se oprește focul de la aragaz, se presară pătrunjel tocat, pregătit din timp, se pune capacul peste oală și după 10-15 minute ”de odihnă”, supa se poate servi.

Pofta buna!